Billeder

Ungdomsfest og fællesskab i trygge rammer

Aarhus’ fritidsklubber, ungdomsklubber og ungdomsskoler inviterer til to store fester på Train med det formål at give unge mulighed for at møde nye venner fra hele byen og oplandet.

Spillestedet Train i Aarhus får fredag den 25. og lørdag den 26. januar fyldt dansegulvet med helt unge musik- og festglade gæster. De kommer til at danse og synge til nogle af landets i øjeblikket mest populære kunstnere som Mika & Tobias, Bro, Skinz og Icekiid. Derudover er en af Aarhus’ dygtigste DJ’s, DJ Ary, på scenen. Og så er der inspiration at hente til egne moves i et forrygende breakdanceshow ved Ali. Med andre ord: Musikfesten OMG! / One Music Generation er tilbage i Aarhus for syvende gang.

– Først og fremmest er OMG! til for at skabe fællesskaber mellem unge på kryds og tværs af Aarhus kommune. Her får de unge mulighed for at møde andre jævnaldrende. Og det sker i flotte og trygge rammer under kontrollerede og alkoholfri forhold med god musik og sjove aktiviteter, forklarer projektkoordinator for bydækkende events ved UngiAarhus, Tina Gønge.

Det er Aarhus Kommunes fritidsklubber, ungdomsklubber og ungdomsskoler, med fællesbetegnelsen UngiAarhus, der er vært ved OMG! 2019. Kendetegnet for både årets og tidligere udgaver af musikfestivalen er, at den bliver til i et stort og bredt samarbejde, hvor både medarbejdere og de unge selv bidrager til såvel forberedelser som afvikling.

– Vi løfter i flok. En del unge har deltaget i forskellige ungdomsskolehold med hver sine opgaver. Blandt andet har de stået for at booke kunstnere, bygget de barer med snacks og drinks, som de også selv skal betjene i løbet af aftenerne. Og endelig har vi en ungdomsredaktion med reportere, der skal dække de to begivenheder via film, fotos fra den røde løber, interviews med de kendte, og så videre, siger Tina Gønge.

Hun tilføjer, at selve underholdningen og aktiviteterne er udviklet og tilrettelagt af både klubpædagoger, undervisere og andre, der til daglig arbejder med børn og unges fritidsaktiviteter.

OMG! er delt op i to aftener: Om fredagen er festivalen målrettet medlemmer af ungdomsklubber og elever på ungdomsskolehold, det vil sige de 14- til 17-årige; mens lørdag er tilrettelagt til medlemmer af fritidsklubberne, fra og med 5. klasse til og med 13 år. Tilmelding via dit barns lokale fritidsklub, ungdomsklub eller ungdomsskole til og med 10. januar 2019.

Følg med på facebook: https://www.facebook.com/OMGonemusicgeneration/

Yderligere oplysninger om OMG! 2019 fås ved at kontakte projektkoordinator for bydækkende events ved UngiAarhus, Tina Gønge: telefon 4189 0981 / mail tingo@aarhus.dk